Storyn om Oves
Sedan Ove Wester öppnade det första gatuköket i Sävedalen 1954 har det funnits i flera olika skepnader; från korvlådan på magen, den första f.d. pressbyrån på en gånger en meter till den som finns idag på Göteborgsvägen 36.
1979 tog Peder Wester, ägare och son till Ove, över verksamheten och för nu arvet och traditionen vidare genom att tillsammans med sina barn driva Oves Gatukök. Det goda moset är Oves stora signum och görs än idag enligt ett hemligt originalrecept som Ove själv tog fram 1954. Moset har nått berömmelse även utanför Partille kommun och Göteborg och vi kan med största sannolikhet säga att uttrycket ”Gôtt mos” började här!
Nu har moset sålts i över 50 år, och mycket har hänt sedan starten. Idag har Oves utvecklat konceptet och gjort resan från den lilla lokala kiosken till en väletablerad matdestination för många med gatukök på två orter, foodtrucks och catering.
50-talet
Korvkiosken
Ove köpte en kasserad pressbyråkiosk från skroten för 50 kronor.
En dag exploderade spritköket och Oves var nära att brinna inne.
Det var dags att skaffa el.
60-talet
70-talet
2000-talet
Nybygget
Oves får köpa loss mark och Peder får många sömnlösa
nätter för att hitta rätt stuk på nybygget.September 2006 allt klart.
Nu är det bara att ge järnet………..Gööööött mooooos!
2014
2020-talet