Varmkorv värd en omväg

Gatuköket med stort G

Peder Wester tog över det idag kultförklarade gatuköket efter sin far, Ove. Nu liksom då är det samma recept som gäller. Inget fusk med råvarorna. Hög kvalitet och garanterat hemlagat mos i kastruller som aldrig sett röken av pulvermos eller andra halvfabrikat.

– Han stod hemma i köket och kokade den ena jättegrytan efter den andra med riktigt mos och kunderna gillade det, säger Peder som fortfarande använder sig av samma, hemliga recept.

Inga konstigheter enligt Peder. Potatis, smör, mjälk och kryddor. Men riktigt hur han gör vill han förstås inte avslöja. Stora kockar har alltid några yrkeshemligheter.

Menyn är den klassiska gatuköksmenyn med en och annan ”nymodighet” som strömming, men annars försöker Peder hålla menyn ganska kort. Bättre att satsa på kvalitet än på kvantitet. Ett framgångsrikt recept tycks det, för stammisarna är många. Liksom historierna om detta alldeles speciella gatukök.

En av dom handlar om kvinnan som varje gång hon flyger till dottern i Italien stannar till på Oves Gatukök för att köpa en halv special till dottern. Dottern saknar denna svenska specialitet, men den är desto mer efterlängtad när den väl kommer. Efter ett par timmar på flyg och några minuter i micron är denna delikatess från Partille färidg att avnjutas.

En annan ’r den om de mexikanskea höjdarna som skulle köpa en stor mängd Volvo-latsbilar. Väl hä tackade de nej till ett besök på finaste krogen, de hade fått rekommendation att besöka något som hette ”Oves Gatukök”. Det blev taxikaravan ut till Sävedalen, halv special med västkustsallad och ett antal mycket nöjda företagsledare från Mexico. På Volvos huvudkontor höll man på att helt tappa fattningen när man fick höra att PR-chefen varit på en Korvmoj med årets viktigaste kunder.

De nöjda mexikanerna visade sig dock vara lika nöjda med lastbilarna som med korven. Det blev affär och, som det brukar heta, slutet gott allting gott.

Kom sedan inte och säg att det är skillnad på korv och korv. Den som besökt Oves Gatukök i Sävedalen vet att det är så. Det är därför kunderna kommer tillbaka. Igen, och igen, och igen…