Oves håller på traditionerna i nytt kök

För en dryg månad sedan flyttade Oves gatukök in i nybyggda lokaler på Göteborgsvägen i Sävedalen, bara några meter från den gamla kiosken.

Det ska vara som det alltid har varit– Jag hade tur i oturen, jag höll på att bli utan tomt, säger Peder Wester, ägare och son till grundaren Ove.

Han behövde bygga nytt, men fick ej köpa loss tomten av Bilia.

Tack vare att Triumfglass fastighet bytt ägare och skulle bygga ut sitt glasskafé åt andra hållet kunde Peder wester köpa mark på andra sidan vägen.

– Det var lite kris ett tag när Bilia inte ville förlänag kontraktet heller och jag inte visste vart vi skulle ta vägen, men det löste sig, säger Peder Wester.

En självklarhet för många Partillebor är mos och korv från Oves. Det egna moset och dressingarna frångår man inte och inte blev det heller någon servering inne.

– Jag funderade på det, men så tog jag mitt förnuft till fånga, säger han. Det ska vara som det alltid har varit.

Han har heller inga menyer utan man beställer det man vill ha med dricka till.

Efter 52 år är traditionen stark.

Av köerna som ringlade denna soliga oktobereftermiddag att döma har man inte tappat greppet, trots hamburgerkedjornas framfart.

Vi haffade Amanda Bohäll mitt i maten.

Brukar du äta här?
– Nej, det brukar jag inte.

Varför idag då?
– Jag har precis spelat träningsmatch med mitt lag Öjersjö IF och är på väg till vårt lantställe.

Madeleine Christell

MatgladaMiit i moset