Om Ove's Foodtruck

Vi är kända för att vara en av Göteborgs regionens bästa gatukök. Vi har funnits under lång tid och är ett familjeföretag som leds av andra generationen och där tredje generationen arbetar i företaget. Vi är speciellt kända för vårt goda potatismos och våra högkvalitativa råvaror. Vi ingår inte i någon inköpsorganisation/kedja utan väljer våra leverantörer med omsorg för att hitta de bästa råvarorna och tillverkarna. Från Oves gatukök behöver du aldrig gå hungrig, rejäla portioner och lite extra mos är det bara att be om.

Moset tillverkas på plats i Sävedalen från grunden. Ett komplett restaurangkök finns i byggnaden i Sävedalen. Korv och hamburgare köps in från tillverkare med lokal anknytning och som har erkänt god kvalitet på sina råvaror. Maten bereds i hög grad i befintlig anläggning i Sävedalen (mos, dressingar, salsor, tillbehör etc.) Hamburgare, korv, strömming bereds på plats vid beställning. All sophantering/återvinning sker i lokaler i Sävedalen.

I gatuköket i Sävedalen finns en komplett produktions/beredningsanläggning som kan nyttjas mer än idag, t.ex för att driva ”Food Truck” verksamhet.

Food Truck konceptet att ta med bra mat med hög kvalitet ut till kunder är ett sätt som växer i alla moderna storstäder runt om i världen. De mest framgångsrika koncepten har ofta en lokal anknytning till råvaror, utbud och kultur.

Vi har en mycket stark lokal förankring och vi är välkända för de flesta ”riktiga” Göteborgarna. Uttrycket ”Gött Mos” har enligt uppgift sitt ursprung kopplat till oss.

På grund av det begränsade utrymmet i Food trucken måste ett stor fokus på rätt sortiment göras. Därför ingår bästsäljarna i Oves gatukök i ”Oves Classics” sortimentet och de nya signum rätterna i ”Oves Specials” (vegetariska rätter, specialhamburgare och pulled pork rätter).