Det har gått trend i junkfooden

Amerikanska trendoraklet Faith Popcorn spår en uppgång och budskapet är numera att man skall äta det man tycker är gott.

– Allt som är onyttigt är gott, så är det bara. Vi bryr oss inte om trender. Vi har sysslat med det här i 20 år. Men det är ju positivt om det kan medföra en kavlitetsökning på junkfooden, enas de bägge veteranerna om.

Karriären började när Magnus Eriksson och Martin Holmer var i femtonårs-åldern och spelade hockey tillsammans. Efteråt var det Halv Special hos Ove hemma i Sävedalen eller pizza på La Vacca som gällde. När de sedan flyttade till stan blev det närmare till allting och de fick tillfälle att utveckla sina kunskaper. Under årens lopp har de tillsammans samlat på sig stor kunskap och visdom inom junkfood-området och blivit riktiga kännare.

-Junkfood är på allvar. Ätandet är för oss heliga stunder. Men det måste göras på rätt sätt, annars blir det helt fel, som vi brukar säga.

Camilla Larsson

BÄSTA JUNKSTÄLLENA

Halv Special – Kiosken vid Evas Paleys. Bra korvar, bra västkustsallad, bra mos. Kiosken vid Mariaplan har också bra mos och är väl den enda som har kvar träpinnen. Det blir skillnad i smekan, en krydda. Men överlägset bäst mos har Oves kiosk i Sävedalen